image Prestasi Ranking Alexa Protege - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Monday, 16 September 2013

# Diari Mentor

Prestasi Ranking Alexa Protege



Setiap hari memang Mia wajib bertandang ke blog protege untuk pantau blog mereka. Kadang sempat komen, kadang tidak. Alhamdulillah ranking Alexa blog mereka menunjukkan peningkatan. Mia pun faham akan komitmen kerjaya dan keluarga. Pengurusan masa yang cekap penting supaya semua komitmen dapat dilaksanakan dengan jayanya. Sukanya Mia.

Mia masih lagi pantau blog Eraz walaupun sudah selesai didikan protege pada akhir bulan Mei lepas.

Protege Pertama :  Eraz Fadli
Global Rank : 128,829
Rank in My : 792
Sumber : SINI

Farah pula masih lagi dalam didikan sehingga akhir bulan November ini. Banyak perubahan yang dilakukan ke atas blog. Masih ada beberapa lagi yang belum selesai. Diharap dapat selesaikan tugasan-tugasan berat sebelum bersalin nanti. Suka tengok usaha gigih Farah dalam menyiapkan tugasan.

Protege Kedua :  Farah Waheda
Global Rank : 162,680
Rank in My : 861
Sumber : SINI

Protege ke 3? Entahlah.. Mia pun tidak pasti mampu ke tidak... nak tambah satu lagi protege. Keputusan belum dibuat lagi memandangkan Mia masih fokus pada didikan protege kedua. Apa-apa pun, kena tengok keadaan dulu pada awal tahun 2014 nanti... Tidak berani nak janji.... huhuhu...

mood syukur...

29 comments:

  1. Replies
    1. ooo takpe. boleh cuba belek entri2 dalam labels diari mentor...

      Delete
  2. bestnya dapat jadi protege kak mia.. beruntung dpt belajar macam2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak juga yang diorang belajar.... terpulang nak praktikkan ke.. tidak...

      Delete
  3. tahniah..beruntung jadi protege kak mia :D

    ReplyDelete
  4. Bestnya jdi protege kak mia..msti byk tunjuk ajar di beri oleh sifu

    ReplyDelete
  5. okayyy, tak faham. errr btw congrats rasanya? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe... thanks. kalau belek2 entri dalam labels diari mentor, tentu akan faham nanti...

      Delete
  6. Replies
    1. lega... usaha keras mereka dah buahkan hasil.... kena teruskan...

      Delete
  7. beruntung protege2 tu =) hrap terus sukses

    ReplyDelete
  8. Teringin nak timba ilmu dari kak mia :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah.. hebat. maybe kamu kena buat tutorial utk tambah ranking alexa laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya azri... bukan senang nak buat. merangkumi segala aspek blogging. kalau secara in person, bolehlah nak ajar... kalau ramai2... huhuhu takut takleh handle...

      Delete
  10. Saya belum menemukan cara yang cepat dalam menghasilkan traffic alexa. Mudah-mudahan ini bisa membantu. Tapi saya perlu penjelasan lebih detail lagi dong

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia...seronoknya mereka dpt jadi protege mia...:)

    ReplyDelete
  12. bestnya...bila dapat jadi protege kak mia pulak nie

    ReplyDelete
  13. syoknya kalau dapat jadi protege :)
    moga berjaya buat kedua-dua mereka :)

    ReplyDelete